Over ons

De Stichting Help Paulien Helpen is een stichting die het werk van Paulien Naber in Mexico ondersteund. Paulien is werkzaam in een kinderhuis in de stad Reynosa, dit ligt in noord Mexico vlakbij de grens van Texas.

logokl

De stichting heeft als doel:

a. Het ondersteunen van het werk van Paulien Naber ten behoeve van het kindertehuis “Pilar de Esperanza” in Mexico (Reynosa).

b. Het verrichten van alle verdere handelingen, die in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. Met andere woorden, alle activiteiten zijn er op gericht om de kinderen in het kindertehuis een goed en veilig thuis te geven. Naast hun bescherming is er voor ieder kind de mogelijkheid om onderwijs te volgen. Om dit te realiseren is geld nodig. Geld dat ze van de overheid niet krijgen. Hiervoor zet de stichting zich in: de kinderen een toekomst te bieden. Om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen worden er diverse acties door de stichting georganiseerd.

 

google maps

Paulien woont inmiddels 20 jaar al in Mexico en heeft geen salaris, vanuit de hervormde kerk word zij wel gesponsord maar dat is voor haar privé. We zijn 2x vanuit de hervormde kerk Aalsmeer met een groep daar heen gegaan om te kijken hoe het daar was en wij zagen dat ze daar vaak hoge rekeningen hadden van elektra en dat ze vaak leefde van voedsel dat eigenlijk niet meer in de winkel verkocht mag worden.

De 1e groep was daar om iets te doen en om te helpen we gingen erheen om iets te bouwen en kwamen daar en zagen allemaal halve klussen niet afgemaakt  dus de groep heeft met het geld dat zij hebben opgehaald een nieuwe fontein waar de kinderen ook in kunnen spelen en nieuwe school lokalen afgemaakt en een groot deel van de elektra rekening betaald.891572_467842253283974_1397869034_o

De 2e groep heeft een varkenshok gebouwd zodat ze daar zelf varkens kunnen fokken en dus vers vlees kunnen krijgen maar ook de kinderen iets leren over het verzorgen van dieren. Ook verkopen zij soms varkens zodat ze daar weer geld mee ophalen. Daarnaast heeft de 2e groep nog de klaslokalen voorzien van een nieuw likje verf.

varkenshok966488_595379540493750_841058036_o

 

 

 

Het ontstaan van de stichting:

Paulien haar ouders organiseerde vaak al die dingen om geld op te halen  voor haar maar dat word steeds zwaarder voor hun en daarom vroegen zij hulp.

De stichting is in 2013 ontstaan en we zijn alweer 5 jaar verder en hebben al heel wat werk verricht. Een nieuwe bus voor de kinderen te vervoeren, 40 zonnepanelen voor de elektra-rekening te verlagen en wat dingen voor school voor de kinderen.  We zijn nu aan het sparen voor een nieuw waterreservoir omdat de oude lek is.  De stichting bestaat alleen uit vrijwilligers en die worden hier niet voor betaald. Alles is voor Paulien haar werk.

U kunt de Stichting steunen door een gift over te maken naar
rekeningnummer NL15 INGB 0005834009 t.n.v. P.D. Naber