Paulien

Paulien met kinderen

Paulien Naber

Na 4 keer met een zendingsreis van World Servants mee te zijn geweest en bijna een jaar in Ecuador te hebben doorgebracht riep God mij in 1996 om Hem te dienen in Mexico. Aanvankelijk was dit maar voor één jaar, maar 1 jaar werden er 2, 2 werden er 3, en nu vele jaren later werk ik nog steeds met veel plezier onder de kinderen in Mexico.

Kindertehuis “Pilar de esperanza”

Vanaf het jaar 2000 ben ik werkzaam in het kindertehuis ‘Pilar de Esperanza’ (Pilaar van hoop), waar we werken met kinderen uit gebroken gezinnen, één ouder gezinnen, kinderen die mishandeld of misbruikt zijn, kinderen die verslaafd zijn, kinderen van de straat en kinderen waarvan hun ouders in de gevangenis zitten. Elk kind heeft zijn eigen verhaal, maar allemaal hebben ze hulp en liefde nodig. Wij mogen de liefde van de Here Jezus aan hen doorgeven, vaak heel praktisch door ze onderdak, eten, kleding en onderwijs te geven. Maar ook is er aandacht voor geestelijke groei, fysieke gezondheid en emotioneel welzijn doormiddel van o.a. sport en spel, dagopeningen, persoonlijke gesprekken, uitstapjes, bezoek van groepen etc.

13319897_1166382003404497_43957528943764170_n

Mexico

Mexico is een land van uitersten, met vele rijkdommen, maar ook veel armoede; met een rijke cultuur, maar ook met vele problemen; met sterke familiebanden, maar ook veel geweld; met grote moderne steden, maar ook met vele afgelegen dorpjes waar nog steeds de oorspronkelijke bewoners van dit land wonen (Maya’s, Azteken, Zapoteken, Totoneken etc.). Wij zitten in het noordoosten van Mexico in de grensplaats Reynosa, een uitgestrekte stad van meer dan één miljoen inwoners. Vele mensen trekken vanuit het zuiden naar deze stad toe voor werk of om een kans te wagen om naar de Verenigde Staten toe te gaan. De stad is dan ook een mengelmoes van mensen en culturen, waardoor er heel veel problemen zijn. Eén van de doelgroepen die onder deze problemen lijdt zijn de kinderen. Daarom zijn we dankbaar dat we een veilige plek hebben waar we deze doelgroep kunnen opvangen.

Mijn werk

Naast het doen van alle dagelijkse hand- en spandiensten die gepaard gaan met het wonen en werken in een kindertehuis heb ik de leiding over de school. De school met de mooie naam “Mahanaim” (Kamp van God) zijn we in 2008 gestart met een individueel, christelijk lesprogramma. Naast het leiding geven aan de school en het hele administratieve gedeelte op orde houden, geef ik les aan de kinderen van 12 jaar en ouder. We hebben veel positieve ontwikkelingen gezien in de afgelopen jaren en hopen in de toekomst de school ook te kunnen openen voor de kinderen uit de nabije omgeving.

Behalve het werk op het kindertehuis ben ik ook nog actief in het kerkelijk werk. Verbonden aan het kindertehuis is een klein kerkje aan de rand van de stad. Elke zondag nemen we de kinderen mee naar de dienst. In de kerk overzie ik het kinderwerk, geef les aan de leiding van de zondagschool en leid een Bijbelstudie bij één van de leden van de kerk thuis. In de toekomst willen we ook in de kerk graag een groot kinderwerk zien, waarin vele kinderen uit de wijk bereikt mogen worden met het evangelie. Ik ben nog elke dag dankbaar dat God mij geroepen heeft om dit werk te mogen doen, Zijn liefde te mogen uitstralen naar de kinderen en jongeren van Mexico. Dit werk zou echter niet mogelijk zijn als ik het alleen zou moeten doen, en daarom ben ik dan ook erg dankbaar voor mensen om me heen die ondersteuning bieden d.m.v. gebed, financiën en het organiseren van activiteiten voor ondersteuning.

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief januari 2016 

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief April 2015

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief Paulien April 2014